Proč značka dělá rozdíl v marketingu?

Lidé mají vztah k lidem, a pokud je vaše značka vnímána jako osoba, budou se k vám vztahovat i spotřebitelé . – Laura Busche, expertka na design značky

Skvělé značky jsou ty, se kterými se spotřebitelé mohou spojit a spojit se s nimi stejným způsobem, jakým byste se spojili a spojili s rodičem, přítelem, sourozencem, kolegou a tak dále.

Plátno modelu značky

Brand Canvas Model je adaptací Business Model Canvas, kterou vyvinuli Alexander Osterwalder a Yves Pigneur. Je to strategický nástroj pro definování a komunikaci konceptu značky. Tato jednolistová šablona se zaměřuje na základní aspekty brandingu, nastiňuje klíčové prvky ( koncept , symboly a akce ) a pomáhá strukturovat identitu značky .

Esence značky :

Přechod z pozice, ve které je břemeno objevování ponecháno na spotřebiteli, do pozice, ve které tuto roli přebírá společnost. To vyjadřuje důvěru, protože spotřebitelé vědí, že se na značku mohou spolehnout, místo aby to dělali sami.
Slib značky : Zaměřte se spíše na genetický kód spotřebitele než na DNA, což naznačuje, že každý jedinec má jedinečnou strukturu.

Zákazníci :

Identifikujte a rozšiřte nabídku pro Seznamy faxů společnosti, které hledají zdravotní programy, které by mohly nabídnout svým zaměstnancům, což naznačuje, že nástroje nabízené značkou jdou nad rámec jednoduchých změn životního stylu, směrem k pohodě, kterou musí podporovat i zaměstnavatel.

Seznamy faxů

Hlas značky : Udělejte hlas své značky jasným Kio estas “loka merkatado”? a osobním, abyste u spotřebitelů vzbudili důvěru.
Produkty : Přejmenovávejte a rozšiřujte nabízené produkty, čímž se otevírá cesta k potenciálním spotřebitelům a partnerům.

Poslání a vize značky :

Zaměřte se na to, co může značka nabídnout svým spotřebitelům a jak to může být přesně a výstižně vyjádřeno, aniž by byl ponechán prostor pro nesprávnou interpretaci.
Marketing-lekce-market-positioning-brand c phone number model canvas-Facile-Web-Marketing-Nicola-Onida-SEO-copy
Na přeplněném trhu s podobnými produkty a službami se marketingové umístění stává nezbytným pro odlišení se od konkurence. A v tomto kontextu přebírá značka prvořadou roli.

Branding je více než jen logo nebo název

Je to soubor hodnot, emocí a očekávání, které si zákazníci spojují s produktem nebo službou. Je to příslib hodnoty a důvěry, který vám umožní získat jejich pozornost a loajalitu.

Příklad: Apple je ikonická značka, která si dokázala vybudovat jedinečnou pozici na technologickém trhu. Značka představuje inovaci, elegantní design a vynikající uživatelský zážitek. Díky tomu si Apple dokáže udržet své zákazníky a přilákat nové i přes prémiové ceny svých produktů.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *